Bedrijfsontwikkeling

Bij Lab101 denken we graag mee over nieuwe kansen en mogelijkheden van je onderneming. Van productontwikkeling tot vernieuwende serviceconcepten en van marktverkenning tot leiderschapsontwikkeling. 

Strategische (her)oriëntatie

Als ondernemer vraagt het best wel wat moed om te onderkennen dat bepaalde zaken in je bedrijf misschien wel beter zouden kunnen. Vaak wordt er lang gewacht en zijn problemen zo groot geworden dat ze het voortbestaan van het bedrijf onder druk zetten. 

Dat is jammer en onnodig.

Bij Lab101 hebben we een scherp oog voor ontwikkelingen in je bedrijf en in de markten waarin je bedrijf opereert. Hoe het staat met je aanbod. Je concurrentiepositie. Je toegevoegde waarde. Van product, dienst of service. Het het staat met de ‘vitaliteit’ en loyaliteit van je klanten. En hoe het gesteld is met je marketing- en communicatievermogen.

En, is het nodig, dan aarzelen we niet om verbeteringen en kansen te benoemen. Waarbij we verder gaan dan signaleren alleen. Dankzij een praktisch plan van aanpak.

Benieuwd naar onze verhelderende aanpak? Praat er eens over met Marc van der Wielen.

Business model ontwikkeling

De markt is continu in beweging. Zelfs je meest loyale klanten staan onder voortdurende verleiding van bestaande concurrenten en nieuwe toetreders. Stilzitten is dan ook geen optie. En soms vraagt het zelfs om eens opnieuw te kijken naar de ‘echte’ toegevoegde waarde die je als bedrijf levert. 

Bij Lab101 kijken we graag met je mee. Naar je ‘echte’ onderscheidende waarde en bedenken we nieuwe ‘verdienmodellen’ waarmee je je opnieuw kunt onderscheiden.

Voor je bestaande klanten, maar ook voor potentiële klanten waaraan je tot nu toe misschien zelfs niet gedacht had.

Leiderschapsontwikkeling

Een bedrijf is net zo goed als zijn leider is. Het lijkt een voor de hand liggende conclusie. Toch zijn er veel bedrijfs’leiders’, ondernemers, die zichzelf weliswaar belangrijk vinden, maar niet altijd inzien dat een groeiambitie beperkt kan worden door de beperkingen van de ondernemer zelf.

De experts van Lab101 zijn actief betrokken bij veel ondernemers en hun bedrijven. Daarbij hebben wij gemerkt dat de ontwikkeling en groei van een bedrijf sterke overeenkomsten vertoont met de groei en ontwikkeling van de ondernemer zelf. Dus, wil je als bedrijf groeien? Dan is het een voorwaarde om ook als ondernemer te groeien.

Onze kennis over groei, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap hebben we vertaald in een praktisch leiderschapsprogramma.

Zin om aan jezelf te werken en je te ontwikkelen als leider?

 

Ook onze onze tips & leuke nieuwtjes ontvangen?